WALRAM HOTEL VALKENBURG

The entrance is the embracement of the building

Voor Hotel Walram in hartje Valkenburg, heeft KNAPPwerk Architecten een ontwerp gemaakt voor zowel de entree alsook voor een aantal kamers.

renovatie maquette_walram_hotel_knappwerk
renovatie maquette_walram_hotel_entree_knappwerk
renovatie maquette_walram_hotel_entree_knappwerk

DE ENTREE

Als je in een hotel gaat overnachten, wil je er als gast zeker van zijn dat je welkom bent en je een comfortabel en onvergetelijk verblijf zult hebben. De entree is de eerste indruk van zo’n warm welkom.

Het ontwerp voor de nieuwe entree, grijpt enerzijds terug op het originele gevelontwerp uit de twintiger jaren. Anderzijds zorgt het toevoegen van een nieuwe luifel voor meer cachet en een heldere ingang.

De aluminium, koperkleurige delen van de luifel, vormen een prachtig geheel met de bestaande mergel gevel. Het is niet alleen een mooie toevoeging aan de bestaande bouw, maar ook zeker aan het daarvoor liggende Walram plein.

renovatie walram_hotel_schets_knappwerk
renovatie walram_hotel_valkenburg
renovatie walram_hotel_valkenburg
renovatie walram_hotel_valkenburg

DE KAMERS

Bij een bezoek aan een historische en gezellige stad als Valkenburg, is het natuurlijk de bedoeling dat je zo veel mogelijk tijd in de stad door brengt.  De hotelkamer waar je overnacht vormt daarmee vaak een ruimte waar je even bij kunt komen van alle indrukken die je op een dag hebt mogen ervaren. De tijd die gespendeerd wordt op een kamer, wil je echter wel zo comfortabel mogelijk doorbrengen. Veel hotelkamers zijn vaak beperkt in hun ruimte.

Het terugbrengen van comfort is daarom een uitdaging.  Voor het ontwerp van enkele kleinere kamers, heeft KNAPPwerk Architecten de kamers als een functioneel meubel benaderd. Een compacte en efficiënte indeling, simpel en eenvoudig in kleur en materiaalgebruik, maar wel van alle gemakken voorzien.

renovatie tekening_kamer_walramhotel_knappwerk
interieurontwerp