DEKKERS TWEEWIELERS WANSSUM

Een fietsbelevingscentrum waar vakmanschap zichtbaar is gemaakt.

nieuwbouw dekkers_tweewielers_knappwerk

Geen normale fietsenwinkel, maar een fietsbelevingscentrum. Dat was de ruimtelijke vraag van Dekkers Tweewielers in Wanssum. Op een steenworp afstand van de oude winkel, welke de laatste jaren te klein werd, realiseerde KNAPPwerk Architecten het ontwerp voor deze nieuwbouw.

Het ontwerp voor het interieur bestaat uit een winkelgedeelte, een werkplaats, een magazijn, een kantine en een aantal kantoren. Het interieur voor de winkel is ontworpen als een drie dimensionaal landschap. Een landschap bestaande uit een aantal op maat gemaakte presentatie meubels, die door hun positionering in de winkel een circulaire routing mogelijk maken. Wanneer je tussen de meubels dwaalt, loop je van het ene uitzicht naar het andere.

nieuwbouw dekkers_tweewielen_knappwerk

De keuze voor een simpele en pure materialisatie in de vorm van OSB en stalen afdekprofielen, zorgt ervoor dat de exclusieve fietsen nog beter tot hun recht komen. De werkplaats staat visueel, maar vooral ook functioneel, in verbinding met de winkel. Zo wordt het vakmanschap waar men trots op is zichtbaar gemaakt

nieuwbouw dekkers+tweewielen_knappwerk
nieuwbouw dekkers_tweewielen_knappwerk
nieuwbouw dekkers_tweewielers_knappwerk

De nieuwbouw biedt niet alleen een plek om een fiets te kopen of om een fiets te laten repareren. Het is ook een plek waar een fiets gemeenschap omheen gebouwd is. Er worden vele fiets-clinics en lezingen gegeven en je kunt je toekomstige fiets buiten uittesten op een speciaal testparcours.

nieuwbouw dekkers_tweewielen_knappwerk

Dekkers Tweewielers is een ontmoetingsplek voor jong en oud, zowel binnen in de winkel als buiten op het terras voor de winkel zijn intieme zitplekken gecreëerd. Omringd door uitgestrekte weilanden, welke zorgen voor prachtige vergezichten, bevat deze winkel voor ieder wat wils.

nieuwbouw dekkers_tweewielers_knappwek
nieuwbouw dekkers_tweewielen_knappwerk
nieuwbouw dekkers_tweewielers_knappwerk