ONTWERP KANTOOR VAN HEUR

DAG OUD. HALLO NIEUW.

interieurontwerp van_heur_knappwerk

Het bestaande interieur van dit aannemersbedrijf was wel aan vernieuwing toe. Dat idee heerste niet alleen bij de directie, maar ook bij de betrokken medewerkers. Van Heur is een snelgroeiend bedrijf, dat zich telkens opnieuw blijft uitvinden. Deze ontwikkelingen zijn uiteraard ook van invloed op de functionaliteit van het kantoor interieur. Er was behoefte aan meer werkplekken, een heldere indeling en een inspirerende omgeving.

interieurontwerp van_heur_oler_knappwerk_bouw_2
interieurontwerp van_heur_oler_knappwerk_bouw

Door in gesprek te gaan met zowel de directie alsook de vele medewerkers, is er een basis gevormd die het uitgangspunt werd van het nieuwe interieurontwerp. Waarbij met name het ontbreken van daglicht op veel plekken, de grootste uitdaging was. Het creëren van een vide met daarboven een groot daklicht, was daarin de enige oplossing.

De rest van het ontwerp heeft zich uiteindelijk om deze ruimtelijke ingreep heen gevormd. De ruimtes die gezamenlijk worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de vergaderruimte, alsook de kantine, hebben een centrale plek gekregen binnen het kantoor.

interieurontwerp van_heur_oler_knappwerk_2
interieurontwerp van_heur_oler_knappwerk_7
interieurontwerp van_heur_oler_knappwerk_6
interieurontwerp van_heur_oler_knappwerk_20

Het ontwerp sluit aan bij de professionaliteit van dit bedrijf, maar speelt ook in op het menselijke aspect doordat het basisuitgangspunt zich vooral richt op het welzijn en functioneren van de vele medewerkers.