REVITALISATIE VAN KANTOOR ENTREE

Hoe krijgen we deze entree opgewaardeerd, zodat het een duidelijke ingang gaat vormen voor het kantoor?

Een kantoor, gelegen op een prachtige zichtlocatie aan het Hub Dassenplein te Sittard, bleef jarenlang leeg. Waarom? Omdat potentiële huurders steeds afhaakten op één specifiek probleem:
de zichtbaarheid van de entree.

haalbaarheidsstudie hub_dassen-plein_bestaande_situatie_1
haalbaarheidsstudie hub_dassenplain_bestaande_situatie_2_knappwerk
haalbaarheidsstudie hub_dassenplein_bestaande_situatie_3_knappwerk

BESTAANDE SITUATIE

Het bestaande pand is opgesplitst in twee delen. In het ene deel bevindt zich nog steeds een vestiging van de ING-bank, waarvan de entree aan de straatzijde grenst. Aan de andere zijde van het pand bevindt zich echter nog een kantoor, dat tevens ook de gehele eerste verdieping beslaat. De ingang van dit kantoor ligt aan de achterzijde van het pand en het betreft niet meer dan een ‘achterdeur’.

Het vraagstuk van Ruijters Vastgoed was daarom: Hoe krijgen we deze entree opgewaardeerd, zodat het een duidelijke ingang gaat vormen voor het kantoor?

OPTIES NIEUWE SITUATIE

KNAPPwerk Architecten beantwoordde die vraag in eerste instantie met een haalbaarheidsstudie. Binnen deze haalbaarheidsstudie keken we naar diverse opties voor het revitaliseren van de entree.

In de uiteindelijke gekozen variant wordt de entree verplaatst van de achterzijde naar de voorzijde van het pand. Het bestaande overstek, dat tevens voor veel overlast zorgde vanwege bivakkerende zwervers, is ook komen te vervallen. De ruimte die zich voorheen onder het overstek bevond, vormt in het nieuwe ontwerp het entree gebied. Zodat er niet alleen in het exterieur een herkenbare ruimtelijke verwijzing komt, maar dat men ook in het interieur kan ervaren dat men ergens ontvangen wordt. Het nieuwe ontwerp respecteert de bestaande bouw. Zo zijn de verhoudingen in de bestaande raamindeling voor een deel overgenomen en is de materialisatie van de nieuwe entree volledig afgestemd op de naastgelegen ingang van de ING.

Het verplaatsen en toevoegen van de nieuwe entree is in balans is met het originele ontwerp. De haalbaarheidsstudie heeft uiteindelijk geresulteerd in een uitvoerbare opdracht waarvan de realisatie en oplevering verwacht rond maart 2020.

haalbaarheidsstudiehun_dassen_plein_optie knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_optie_knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_optie knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_knappwerk
haalbaarheidsstudie hun_dassen_plein_knappwerk