URBAN APPARTMENTS

Een oase van rust midden in het centrum van Heerlen.

Leegstand in het centrum van steden vormt vandaag de dag een belangrijk issue voor iedereen die zich bezighoudt met de herbestemming en herontwikkeling van vastgoed. Ook in de Geleenstraat in Heerlen bevinden zich veel panden welke al jaren leegstaan. In opdracht van Ruijters vastgoed, ontwikkelde KNAPPwerk Architecten deze haalbaarheidsstudie voor een specifiek pand in deze straat. Een studie om binnen de bestaande muren van een voormalig winkel- en kantoorpand, compacte ‘urban apartments’ te voorzien.

De bestaande bouw zat volledig ingesloten tussen de omliggende bebouwing en bezette de gehele diepte van de kavel. Daardoor werd het creëren van daglicht, noodzakelijk voor een woning, een ware uitdaging. KNAPPwerk architecten maakte een ontwerp dat ervoor zorgde, dat dit probleem werd opgelost.

haalbaarheidsstudie urban_appartments_knappwerk

Door een deel van de bestaande bouw te slopen en een binnentuin terug te brengen, ontstaat er een oase van rust midden in het centrum. Ook wordt er op deze manier een buitenruimte gecreëerd voor iedere wooneenheid.  De commerciële ruimte die zich aan de straat bevindt, krijgt een duale invulling in de vorm van een was-bar, die zowel dient voor de toekomstige bewoners van het pand, alsook voor andere omwonenden of voorbijgangers. Het concept wonen achter een winkel werd hiermee een feit. Het ontwerp voor dit pand geeft niet alleen invulling aan leegstand, maar vormt tevens een aanvulling voor haar omgeving en het stadscentrum.

ontwerp appartementencomplex

CONCEPT

urban_appartments_knappwerk

Deze pagina bevat referentiebeelden. Voor meer informatie over deze beelden kan contact opgenomen worden met KNAPPwerk Architecten.